Ervaringen vrijwilligers

Truus januari 2019

In januari heb ik 2 weken vrijwilligerswerk gedaan in het Limbe Wildlife Centre (LWC). Dit was een gigantische ervaring voor mij. Goed voorbereid ging ik die kant op. Ik had namelijk thuis al een informatief gesprek gehad met iemand van World of Wildlife en een handboek via de mail gekregen. Hierin stond duidelijk wat ik kon verwachten daar, wat ik allemaal ter voorbereiding moest doen en contact gegevens van bijvoorbeeld de managers voor als ik vragen had. Dit was echt een hele uitgebreide en duidelijke handleiding.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld werd ik opgehaald door een taxichauffeur van het LWC, dus ook dat was goed geregeld. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Truus

Annemiek november 2018

Ik kon met een andere vrijwilligster uit Nederland reizen en dat was fijn, want dat maakte het voor mij makkelijker om niet alleen te hoeven reizen. Ook het thuisfront was akkoord en ik had de mogelijkheid om te gaan, dus na even twijfelen heb ik ja gezegd!

Het vrijwilligershuis is eenvoudig en schoon. De bedden waren opgemaakt en er stond iets te eten. Guillaume (de manager van het Limbe Wildlife Centre) gaf een korte rondleiding door het huis, wij waren na een tijd weer de eerste vrijwilligers. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Annemiek

Corinne november 2018

Ik ben 3 weken naar Limbe gegaan. Van 12 november tot 3 december 2018. Het was fantastisch, Ik heb bijna drie weken op de quarantaine afdeling gewerkt. Ik werd begeleid door Kili en Benson, twee fantastische mensen van wie ik heel veel heb geleerd. Ook was er een baby Genet kat die ik om de drie uur melk moest geven met een spuitje. En ik moest haar laten plassen en poepen. Dat laatste lukte mij niet helaas, maar gelukkig deed Kili dat voor mij. Op quarantaine zitten minder apen dan wanneer je op een apensoort werkt, maar voor mij was dat juist heel erg goed. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Corinne

Remco juli 2018

Het wildlife centre ligt in de mooie stad Limbe, Kameroen. In de mooie bossen van het Afrikaanse regenwoud waar de apen tegenwoordig niet meer veilig kunnen leven. Gelukkig zijn er centra opgericht met behulp van de inwoners van Kameroen die de apen redden. Door veel stroperijen zijn veel baby apen op zichzelf aangewezen. Ik heb met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat deze mensen kunnen betekenen voor de apen daar. Vanuit Nederland zijn er gelukkig jaarlijks een aantal aanmeldingen die willen helpen met de verzorging. Vanuit Kameroen houd je contact met 1 contactpersoon. Dit maakt het erg makkelijk om informatie uit te wisselen. Ik vond het een super ervaring met de apen en mensen samen te werken en in een andere leefomgeving te zijn. Limbe Wildlife Centre is wat mij betreft een super omgeving voor de apen om op te groeien en hopelijk kunnen zij later weer uitgezet worden in hun natuurlijke leefomgeving.

Tine juli 2018

Ik heb een top ervaring beleeft in het wildlife center in Limbe. De mensen waren super hartelijk, de begeleiding was top en het werk was ook heel interessant. Zeker als je dan een goed gesprek kan hebben met de mensen die dagelijks instonden voor de verzorging van de dieren. Zo ontdekte ik heel veel interessante weetjes. En het is natuurlijk fantastisch om zo dicht te kunnen zijn bij de dieren. Het was soms hard werken, maar ook op de vrije momenten was er veel te doen en zijn we naar leuke plaatsjes gegaan.

Het is een enorme verrijking geweest voor mij en ik vond het heel jammer dat ik al terug naar huis moest.

Het is iets wat ik alleen maar kan aanraden aan de mensen om ook eens te doen. Om iets bij te leren over een andere cultuur en over de dieren en om een fantastische onvergetelijke ervaring te beleven.

Anouk mei 2018

Het werken in het Limbe Wildlife Centre is heel afwisselend, maar hangt volledig af van je eigen inzet en interesses. ’s Ochtends bestaat het werk uit het schoonmaken van de (nacht)verblijven en voeren van de dieren. Dit doe je samen met de lokale animal keeper(s) waardoor het niet alleen heel gezellig is, maar ook leerzaam omdat ze je tijdens het werken veel uit kunnen leggen over de dieren en hun gedrag.

Tussen de lunch en het voeren om 16:00 is er geen ‘vast programma’ waardoor ik mij in de eerste dagen soms wat verloren voelde, maar je leert al snel de gang van zaken in het LWC kennen waardoor je zelf kunt bedenken waaraan je mee wilt helpen of welke ‘nieuwe projecten’ je op kan starten. Ik heb zelf veel met het construction team gewerkt, in de giftshop gestaan en samen met Marieke nieuwe meubels en decoraties voor in het vrijwilligershuis ontworpen én gemaakt. Lees hier het hele verhaal over de ervaring van Anouk

Mieke april 2018

Working at the Limbe Wildlife center was an amazing experience. Although I was there only for one week and did not have worked with primates before, I could still make myself worthwhile for the center. In the morning by helping the keepers clean the enclosures (amazing to be so close to chimpanzees and gorilla’s so you can almost touch them) and in the afternoon by feeding the animals, helping in the gift shop or doing some maintenance work for the center. In between work it was just great to watch the animals. Don’t go there if you only want a cute photo of yourself with a monkey, this center believes in what’s best for the animals and cuddling is not part of that. You’ll learn a lot about primates and their behavior and it’s a nice way to get to know Cameroon and its local people.
After work I had a great time with the other volunteers. Limbe is a nice place to relax; for example you can visit the botanical gardens, the market or eating fish at the beach.

Rowena april 2018

Dit voorjaar werkte ik een maand in het Limbe Wildlife Centre. Vooraf hielp World of Wildlife, gevestigd in Nederland, me op weg. Wat doet het LWC, wat heb je zoal nodig om daar te werken en te leven en wat heb je nodig om een visum te verkrijgen. Best handig als je zoals ik in een nieuw continent aan de slag gaat.
In het LWC kreeg ik naast de dagelijkse verzorging van met name Gorilla’s en Chimpansees twee mooie opdrachten mee van de directie: het observeren van het gedrag een groep Gorilla’s – en daar aanbevelingen voor doen – en het opstellen van een verrijkingsplan.
Ik heb met veel plezier gewerkt in het opvangcentrum. Ik heb ontzettend veel geleerd van de lokale dierverzorgers en ben onder de indruk van hun kennis en kunde. Ik had mooie en goede gesprekken met hen maar ook bijvoorbeeld met de beveiligers van het vrijwilligershuis. Over hun leven, mijn leven, Kameroen en het LWC. De kans is groot dat ik nog een keertje terug ga, want het werk in een rescue center is nooit klaar! Dat zegt waarschijnlijk ook genoeg over met hoeveel plezier ik hier heb gewerkt.

Marell maart 2018

Vorige week kwam ik terug uit Kameroen. Ik ben daar drie weken geweest om als vrijwilliger te werken in het Limbe Wildlife Centre. Wat een ervaring!

Op het vliegveld in Douala werd ik opgewacht door iemand van het LWC die mij naar het vrijwilligershuis in Limbe bracht. Eenmaal in het huis aangekomen heb ik kennis gemaakt met de andere vrijwilligers, welke ook in het huis verbleven. Er was meteen een klik, tijdens mijn verdere verblijf heb ik leuk contact gehad met mede-vrijwilligers. Zo gingen we na het werk vaak naar een bar / restaurant aan het strand, genieten van de zonsondergang en een koud biertje. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Marell als vrijwilliger

Deborah maart 2018

Na maanden lang mezelf voorbereiden voor het vrijwilligers werk in Limbe wildlife centrum,was het dan opeens zover, 27 februari vloog ik via Brussel naar Douala Kameroen, een zeer relaxte vlucht van 6,5 uur.
De weken die ik er verbleef waren onuitwisbaar in mijn hoofd en in mijn hart, nergens kom je zo dichtbij de dieren en mag je zo intens meehelpen als daar.
Het is hard werken en je moet ook echt voor alles de tijd nemen,het klimaat,de mensen,de dieren.
De saamhorigheid van alle medewerkers,het harde werken en de gastvrijheid waar mee ze je verwelkomen is hartverwarmend, mits je jezelf open stelt aan communicatie en enthousiasme!!!!

Inge november 2017

Mijn naam is Inge Veeke, ik ben sinds juni 2017 afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. Het is altijd al mijn droom geweest om vrijwilligerswerk te gaan doen met aapjes. Na het afstuderen kwam de nodige tijd vrij en besloot ik de keuze te maken om vrijwilligerswerk bij het Limbe Wildlife Centre te doen. Toch was ik angstig, wat zullen ze wel niet van mijn Engels denken? Met behulp van de tips van Marieke ben ik uiteindelijk toch overstag gegaan. De vrijwilligers in het huis zullen mij vast nog lang herinneren als het meisje dat “Kekkerlek” (kakkerlak) midden in de nacht riep… Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Inge als vrijwilliger

Helene augustus 2017

“En? Heb je nog vakantieplannen? Jazeker! Ik ga vrijwilligerswerk doen met apen in Kameroen! Huhhhh?! Kameroen? Hoe kom je daar nou bij? Ja, dacht weer eens wat anders dan met je stretchertje aan de Costa del Sol. ” Nee, alle gekheid op een stokje, ik heb deze keuze destijds natuurlijk niet zomaar gemaakt. Mensen die mij kennen weten dat ik mijn hand niet omdraai voor een klein avontuurtje. De wens om vrijwilligerswerk met dieren te doen was er altijd al en toen de gelegenheid zich voordeed wilde ik deze kans om mijn wens in vervulling te laten gaan niet laten schieten.

Voor mij was dit een heel bijzonder avontuur wat ik nooit meer ga vergeten. Het is een combinatie van hard werken en vooral heel veel plezier hebben. Nog één tip voor de mensen die overwegen te gaan, neem stroopwafels mee voor het team daar. Ze zijn er gek op! Ik had een paar pakken meegenomen en sommigen kenden het helemaal niet. Nou, er ging een wereld voor ze open! Geweldig vonden ze het! Mijn advies als je nog twijfelt, gewoon doen! Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Helene als vrijwilliger

Teun juli 2017

Mijn naam is Teun van der Heijden, ik doe een MBO dierverzorging en wil later in een dierentuin werken. Ik ben op avontuur gegaan naar Kameroen om meer ervaring op te doen in de verzorging van wilde dieren en rehabilitatie projecten. Als dierenverzorger houd je je vooral bezig met het voeren van de dieren en het schoonmaken van de verblijven. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Teun als vrijwilliger

Diede juli 2017

Al jaren droomde ik ervan, vrijwilligerswerk met apen. Waarom? Omdat ik op de een of andere manier ontzettend gefascineerd ben door apen, en dan voornamelijk de mensapen. Ongelofelijk indrukwekkend vind ik ze. Hoe slim ze zijn, hoe verbanden liggen in de groep, de socialiteit, de speelsheid en het eeuwige afvragen wat er wel niet in hun hoofd af gaat. Veel meer wilde ik over ze leren en vrijwilligerswerk leek me daar een goede manier voor. Terwijl je werkt aan een goed project kun je ontzettend veel leren over de apen. Na wat met mensen te hebben gesproken kwam ik terecht bij het Limbe Wildlife Centre. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Diede als vrijwilliger

Naomi maart 2017

Het was al jaren mijn droom om met apen te werken, bij voorkeur in Afrika. Toen ik via de website van World Of Wildlife meer te weten kwam over het Limbe Wildlife Centre in Kameroen was ik gelijk verkocht. De dieren in het opvangcentrum zijn slachtoffer van illegale handel en stroperij, verhalen die je aan het hart gaan. Het uiteindelijke doel is om de dieren veilig terug te zetten in de natuur, waar ze thuishoren. Ik las prachtige verhalen over de inzet voor deze wilde dieren door het LWC, de foto’s en onderschriften van specifieke (wees)apen die waren gered maakten het helemaal af! Achter elk dier zit een ontroerend verhaal, het LWC geeft dit verhaal een mooie afloop. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Naomi als vrijwilliger

Anne januari 2017

Van 13 januari tot 13 maart heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij het Limbe Wildlife Centre. Het was mijn eerste keer in Afrika en alles was nieuw. Maar aangekomen bij het centrum voelde alles meteen goed. Iedereen, het personeel en de vrijwilligers, was vriendelijk. En na twee maanden hier geweest te zijn, heb je het gevoel alsof je onderdeel bent van een grote familie. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Anne als vrijwilliger