Werkzaamheden tijdens je verblijf

Na je aankomst in Kameroen wordt je opgehaald door onze vaste taxi chauffeur, Robinson. Hij brengt je naar het vrijwilligershuis, waar je opgevangen wordt door een van de vrijwilligers.

Afhankelijk van het aantal vrijwilligers in het huis, deel je mogelijk je kamer. Je hebt wel je eigen tweepersoonsbed en kastruimte.

Dan gaat het avontuur beginnen:

Als vrijwilliger, werk je samen met de staf van het Limbe Wildlife Centre, en zorg je voor de geredde primaten, waaronder gorilla’s, chimpansees, drils, mandrils en bavianen.

  • De eerste 3 dagen sta je in keuken. Hier leer je wat de apen allemaal eten en kun je zelf ook wennen aan het leven in Kameroen. Als de werkzaamheden in de keuken klaar zijn heb je tijd om rond te wandelen in het opvangcentrum, de verzorgers te leren kennen en de apen te observeren.
  • In de dagen die volgen sta je achtereenvolgens 2 dagen op elke afdeling. Er zijn 5 verschillende afdelingen, namelijk; gorilla’s, chimpansees, drils-mandrils & bavianen, guenons en de quarantaine.
  • Nadat je alle afdelingen doorlopen hebt, kun je een voorkeursafdeling opgeven. Dit doe je bij de hoofdverzorgers, Jonathan en Viktor. Afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers en de drukte op de andere afdelingen, kan het zijn dat je tussendoor ook een dag meehelpt op een andere afdeling.

De meest voorkomende werkzaamheden zijn:

  • Het schoonmaken van de verblijven van de apen
  • Het klaarmaken en uitdelen van het eten voor de apen
  • Observeren van de apen en meer leren over hun gedrag
  • Het maken van enrichment voor de apen

Daarnaast kun je helpen bij het bouwen of opknappen van de verblijven, gedurende het schoolseizoen kun je mee met het educatie team naar scholen om voorlichting te geven over de apen en hun leefgebied, je kunt helpen in de giftshop en natuurlijk ben je altijd vrij om eigen ideeën te opperen.

Voor meer informatie of een (vrijblijvend) gesprek, mail naar info@worldofwildlife.nl of bel naar Guido +31(0)6-53935070