Werkzaamheden tijdens je verblijf

Na je aankomst in Kameroen wordt je opgehaald door onze vaste taxi chauffeur, Robinson. Hij brengt je naar het vrijwilligershuis, waar je opgevangen wordt door een van de vrijwilligers.

Afhankelijk van het aantal personen in het huis, deel je mogelijk je kamer. Je hebt wel je eigen tweepersoonsbed en kastruimte.

Dan gaat het avontuur beginnen:

Als stagiair, werk je samen met de staf van het Limbe Wildlife Centre, en zorg je voor de geredde primaten, waaronder gorilla’s, chimpansees, drils, mandrils en bavianen.

– De eerste 3 dagen sta je in keuken. Hier leer je wat de apen allemaal eten en kun je zelf ook wennen aan het leven in Kameroen. Als de werkzaamheden in de keuken klaar zijn heb je tijd om rond te wandelen in het opvangcentrum, de verzorgers te leren kennen en de apen te observeren.

– In de dagen die volgen sta je achtereenvolgens 2 dagen op elke afdeling. Er zijn 5 verschillende afdelingen, namelijk; gorilla’s, chimpansees, drils-mandrils & bavianen, guenons en de quarantaine.

– Nadat je alle afdelingen doorlopen hebt, kun je een voorkeursafdeling opgeven. Dit doe je bij de hoofdverzorgers, Jonathan en Viktor. Afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers en de drukte op de andere afdelingen, kan het zijn dat je tussendoor ook een dag meehelpt op een andere afdeling. Als je voor het behalen van de stage opdrachten gericht bent op 1 apensoort, geef dit al van te voren aan bij Peggy. Zij kan dan regelen dat je daar wordt ingedeeld.

De meest voorkomende werkzaamheden zijn:

– Het schoonmaken van de verblijven van de apen
– Het klaarmaken en uitdelen van het eten voor de apen
Observeren van de apen en meer leren over hun gedrag
– Het maken van enrichment voor de apen

Daarnaast kun je helpen bij het bouwen of opknappen van de verblijven, gedurende het schoolseizoen kun je mee met het educatie team naar scholen om voorlichting te geven over de apen en hun leefgebied, je kunt helpen in de giftshop en natuurlijk ben je altijd vrij om eigen ideeën te opperen.

Als stagiair kun je zelf aangeven wanneer je tijd wil maken voor je opdrachten. Het is erg belangrijk dat je zelf het initiatief daarin neemt. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van je opdrachten. Natuurlijk is er altijd ruimte voor overleg.

Gedurende je stageperiode wordt je begeleid door Peggy. Samen met haar bespreek je je stageplan en je opdrachten. Maak met haar afspraken hoe vaak jullie samenkomen om de voortgang te bespreken. Aan het eind van je stageperiode krijg je een eindgesprek, waar Guillaume (de manager), afhankelijk van zijn rooster ook bij zal zijn.