Voorbereiding vrijwilligerswerk

Het Limbe Wildlife Centre heeft een vrijwilligersprogramma dat ervoor zorgt dat iedereen die affiniteit heeft met dieren, kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in het opvangcentrum. Je hebt dus geen ervaring nodig. De minimale leeftijd is 18 jaar als je alleen gaat en 16 jaar onder begeleiding van ouders.

Voordat je vertrekt naar Kameroen om een fantastische beleving te hebben met de apen, zijn er eerst een aantal stappen te nemen:

– We beginnen altijd met een (vrijblijvend) gesprek, dit kan persoonlijk of via Skype. We vertellen je wat je kunt verwachten, beantwoorden al je vragen en je krijgt van ons een informatiepakket. Hierin staat de belangrijkste informatie nogmaals uitgelegd en ook komen de voorbereidingen puntsgewijs aan bod. We willen dat je een duidelijk en eerlijk beeld hebt van wat je te wachten staat. Natuurlijk ontbreken de foto’s en filmpjes niet!!

– Daarna ga jij aan de slag. Volg puntsgewijs alle stappen die staan in het informatie pakket. Als je alle informatie hebt verzameld, dan stuur je een mail naar Peggy Motsch (de assistent manager van het opvangcentrum). Zij stuurt je dan alle papieren die je moet hebben om je visum aan te vragen.

– Als laatste verzamel je alle benodigdheden die je in Kameroen nodig hebt, zoals regenlaarzen, klamboe enz.

Gedurende deze voorbereidingen helpt World of Wildlife je met al je vragen en kun je ons ten alle tijden benaderen voor hulp en onduidelijkheden!