Wie zijn wij

World of Wildlife is een Nederlandse non profit organisatie en bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. De contactpersonen van World of Wildlife zijn:

Guido Wassink (Voorzitter):
Ik ben 44 jaar en heb een vrouw en drie kinderen. Naast een carrière in sales en marketing voor een grote Franse bank, heb ik ook het geluk gehad om veel te kunnen reizen. Door mijn reizen zag ik de mooiste dieren op de mooiste plekken. Toen ik als vrijwilliger een aantal maanden bij een beschermingsproject voor zeeschildpadden op Sri Lanka had gewerkt, zag ik dat we vanuit onze westerse maatschappij vaak met een kleine bijdrage grote dingen kunnen bereiken. En zo begon ik in 2008 World of Wildlife. Ik heb veel respect voor alle mensen die zich daar onder vaak moeilijke omstandigheden met al hun ziel en zaligheid inzetten om de dieren en hun natuurlijke leefomgeving te beschermen. Het is fantastisch dat we met World of Wildlife een (bescheiden) bijdrage kunnen leveren aan dat werk. LinkedIn profiel

Gerben Kroes (Penningmeester):
Ik ben 40 jaar en ben Managing Director bij HI-Systems (onderdeel van PharmaPartners & TSS). Ik heb in mijn woonplaats Breda de studie Accountancy & Finance afgerond. Ik heb altijd affiniteit gehad met dieren en draag via World of Wildlife graag mijn steentje bij aan het beschermen van bedreigde dieren. LinkedIn profiel

Guillermo Meerding (Secretaris):
Ik ben 42 jaar en ben Regio Manager bij Selecta. Naast mijn werk run ik met mijn gezin ook een kleinschalige paarden manege in Ossendrecht. Bezig zijn met dieren en mij inzetten voor het beschermen van bedreigde dieren is dan ook een grote passie voor mij. LinkedIn profiel

Marieke de Bruijn (Contactpersoon in Kameroen):
Ik ben 35 jaar en woon samen. Mijn liefde voor dieren en reizen begon al op jonge leeftijd. Na een aantal reizen besloot ik in 2011 naar Uganda en Tanzania te gaan. Daar zag ik de berg gorilla’s in hun natuurlijke leefomgeving. Dit was echt een hoogtepunt in mijn leven. Na jarenlang als verpleegkundige gewerkt te hebben, besloot ik het roer om te gooien en voor langere tijd naar Kameroen te vertrekken.
Doordat ik al ruim 3 jaar af en aan vrijwilligerswerk deed in het Limbe Wildlife Centre, was dit voor mij niet geheel onbekend terrein.
Als vrijwilliger voor World of Wildlife probeer ik op meerdere vlakken een bijdrage te kunnen leveren en is het fantastisch om daarnaast te kunnen zien wat voor goed werk wij kunnen verrichten. Ik ben dankbaar dat ik dit kan doen en hoop door dit werk dat ik veel vrijwilligers en stagiaires een fantastische en unieke ervaring kan bezorgen.

Marianne Meijer (Begeleiding vrijwilligers/ stagiaires Nederland):
Ik ben 60 jaar en woon samen met Wilmar. Ik heb een zoon, Mark.
Mijn liefde voor dieren is er met de paplepel ingegoten. Mijn hele leven ben ik al omringt door dieren en staat mijn leven in het teken van het dier. Zo heb ik een stichting in Cuba gehad voor de zwerfdieren daar, vooral gericht op het steriliseren van de dieren. Daarnaast was het werkpaard ook een van onze aandachtspunten. Middels voorlichting op radio en televisie hebben wij ervoor kunnen zorgdragen dat de leefomstandigheden van deze dieren enorm is verbeterd en het aantal zwerfhonden/katten op straat drastisch naar beneden is gegaan. Bewustwording is waar ter wereld een zeer belangrijk item waardoor mensen gaan nadenken en daar ook naar gaan handelen.
Door mijn vrijwilligerswerk in het Limbe Wildlife Centre 4 jaar geleden ben ik erg geïnteresseerd in maar ook erg geraakt door het rehabilitatie project in Limbe/Kameroen. Met heel veel interesse heb ik dit gevolgd en ben nu druk bezig om daar waar nodig te helpen. Een van mijn taken is de intakes van de vrijwilligers hier in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat door een goede voorlichting mensen ook goed voorbereid op pad gaan. Marieke neemt de taak over op het moment dat de mensen zijn gearriveerd in Kameroen. Door mijn ervaring als vrijwilliger in het Limbe Wildlife Centre kan ik als ervaringsdeskundige de juiste voorlichting geven.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die interesse hebben om ons fantastische werk voor de apen te ondersteunen, zowel in Nederland als in Kameroen!

Stuur een mail naar info@worldofwildlife.nl of bel naar Guido 06-53935070