De situatie in Kameroen

Kameroen was decennia lang een politiek zeer stabiel en veilig land. De laatste maanden is de situatie echter veranderd. Er zijn politieke spanningen tussen het voormalig Franstalige deel en het Engelstalige deel van het land. Wij hebben meerdere keren per week contact met onze vertegenwoordiger Marieke de Bruijn, die in Limbe woont en werkt. Zij geeft aan dat er geen verhoogde onrust is in Limbe. Ook hebben wij van vrijwilligers die recentelijk bij het LWC hebben gewerkt, geen signalen ontvangen van onveiligheid of onrust. Onderstaande waarschuwing vanuit ons ministerie van Buitenlandse Zaken geldt niet voor Limbe en omgeving. Maar het is natuurlijk verstandig om de situatie wel goed in de gaten te houden.

Op 2 augustus 2018 gold het volgende reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Kameroen:

—————————————————————————-
Spanning in de Engelstalige westelijke regio’s
Door gewelddadige en gewapende confrontaties tussen demonstranten en veiligheidstroepen is het onrustig in de Engelstalige westelijke regio’s. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de regio’s Nord Ouest en Sud Ouest (op de steden en de direkte omgeving van Buéa en Limbe na). Wees alert, vermijd demonstraties en samenscholingen.

In meerdere steden in de Engelstalige regio’s Nord Ouest en Sud Ouest vinden regelmatig demonstraties plaats. Deze kunnen gewelddadig zijn. Tussen steden zijn veel controle posten die voor oponthoud en spanning kunnen zorgen. Er kan een avondklok worden ingesteld. Respecteer altijd een avondklok als deze is ingesteld. Wees alert, vermijd demonstraties en samenscholingen.
——————————————————————————

Klik hier voor de link naar het actuele reisadvies