Ervaringen vrijwilligers

Anne Januari 2017

Van 13 januari tot 13 maart heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij het Limbe Wildlife Centre. Het was mijn eerste keer in Afrika en alles was nieuw. Maar aangekomen bij het centrum voelde alles meteen goed. Iedereen, het personeel en de vrijwilligers, was vriendelijk. En na twee maanden hier geweest te zijn, heb je het gevoel alsof je onderdeel bent van een grote familie. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Anne als vrijwilliger

Naomi Maart 2017

Het was al jaren mijn droom om met apen te werken, bij voorkeur in Afrika. Toen ik via de website van World Of Wildlife meer te weten kwam over het Limbe Wildlife Centre in Kameroen was ik gelijk verkocht. De dieren in het opvangcentrum zijn slachtoffer van illegale handel en stroperij, verhalen die je aan het hart gaan. Het uiteindelijke doel is om de dieren veilig terug te zetten in de natuur, waar ze thuishoren. Ik las prachtige verhalen over de inzet voor deze wilde dieren door het LWC, de foto’s en onderschriften van specifieke (wees)apen die waren gered maakten het helemaal af! Achter elk dier zit een ontroerend verhaal, het LWC geeft dit verhaal een mooie afloop. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Naomi als vrijwilliger

Diede Juli 2017

Al jaren droomde ik ervan, vrijwilligerswerk met apen. Waarom? Omdat ik op de een of andere manier ontzettend gefascineerd ben door apen, en dan voornamelijk de mensapen. Ongelofelijk indrukwekkend vind ik ze. Hoe slim ze zijn, hoe verbanden liggen in de groep, de socialiteit, de speelsheid en het eeuwige afvragen wat er wel niet in hun hoofd af gaat. Veel meer wilde ik over ze leren en vrijwilligerswerk leek me daar een goede manier voor. Terwijl je werkt aan een goed project kun je ontzettend veel leren over de apen. Na wat met mensen te hebben gesproken kwam ik terecht bij het Limbe Wildlife Centre. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Diede als vrijwilliger

Teun Juli 2017

Mijn naam is Teun van der Heijden, ik doe een MBO dierverzorging en wil later in een dierentuin werken. Ik ben op avontuur gegaan naar Kameroen om meer ervaring op te doen in de verzorging van wilde dieren en rehabilitatie projecten. Als dierenverzorger houd je je vooral bezig met het voeren van de dieren en het schoonmaken van de verblijven. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Teun als vrijwilliger

Helene Augustus 2017

“En? Heb je nog vakantieplannen? Jazeker! Ik ga vrijwilligerswerk doen met apen in Kameroen! Huhhhh?! Kameroen? Hoe kom je daar nou bij? Ja, dacht weer eens wat anders dan met je stretchertje aan de Costa del Sol. ” Nee, alle gekheid op een stokje, ik heb deze keuze destijds natuurlijk niet zomaar gemaakt. Mensen die mij kennen weten dat ik mijn hand niet omdraai voor een klein avontuurtje. De wens om vrijwilligerswerk met dieren te doen was er altijd al en toen de gelegenheid zich voordeed wilde ik deze kans om mijn wens in vervulling te laten gaan niet laten schieten.

Voor mij was dit een heel bijzonder avontuur wat ik nooit meer ga vergeten. Het is een combinatie van hard werken en vooral heel veel plezier hebben. Nog één tip voor de mensen die overwegen te gaan, neem stroopwafels mee voor het team daar. Ze zijn er gek op! Ik had een paar pakken meegenomen en sommigen kenden het helemaal niet. Nou, er ging een wereld voor ze open! Geweldig vonden ze het! Mijn advies als je nog twijfelt, gewoon doen! Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Helene als vrijwilliger

Inge November 2017

Mijn naam is Inge Veeke, ik ben sinds juni 2017 afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. Het is altijd al mijn droom geweest om vrijwilligerswerk te gaan doen met aapjes. Na het afstuderen kwam de nodige tijd vrij en besloot ik de keuze te maken om vrijwilligerswerk bij het Limbe Wildlife Centre te doen. Toch was ik angstig, wat zullen ze wel niet van mijn Engels denken? Met behulp van de tips van Marieke ben ik uiteindelijk toch overstag gegaan. De vrijwilligers in het huis zullen mij vast nog lang herinneren als het meisje dat “Kekkerlek” (kakkerlak) midden in de nacht riep… Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Inge als vrijwilliger

Deborah Maart 2018

Na maanden lang mezelf voorbereiden voor het vrijwilligers werk in Limbe wildlife centrum,was het dan opeens zover, 27 februari vloog ik via Brussel naar Douala Kameroen, een zeer relaxte vlucht van 6,5 uur.
De weken die ik er verbleef waren onuitwisbaar in mijn hoofd en in mijn hart, nergens kom je zo dichtbij de dieren en mag je zo intens meehelpen als daar.
Het is hard werken en je moet ook echt voor alles de tijd nemen,het klimaat,de mensen,de dieren.
De saamhorigheid van alle medewerkers,het harde werken en de gastvrijheid waar mee ze je verwelkomen is hartverwarmend, mits je jezelf open stelt aan communicatie en enthousiasme!!!!

Marell Maart 2018

Vorige week kwam ik terug uit Kameroen. Ik ben daar drie weken geweest om als vrijwilliger te werken in het Limbe Wildlife Centre. Wat een ervaring!

Op het vliegveld in Douala werd ik opgewacht door iemand van het LWC die mij naar het vrijwilligershuis in Limbe bracht. Eenmaal in het huis aangekomen heb ik kennis gemaakt met de andere vrijwilligers, welke ook in het huis verbleven. Er was meteen een klik, tijdens mijn verdere verblijf heb ik leuk contact gehad met mede-vrijwilligers. Zo gingen we na het werk vaak naar een bar / restaurant aan het strand, genieten van de zonsondergang en een koud biertje. Lees hier het hele verhaal van de ervaring van Marell als vrijwilliger

Rowena April 2018

Dit voorjaar werkte ik een maand in het Limbe Wildlife Centre. Vooraf hielp World of Wildlife, gevestigd in Nederland, me op weg. Wat doet het LWC, wat heb je zoal nodig om daar te werken en te leven en wat heb je nodig om een visum te verkrijgen. Best handig als je zoals ik in een nieuw continent aan de slag gaat.
In het LWC kreeg ik naast de dagelijkse verzorging van met name Gorilla’s en Chimpansees twee mooie opdrachten mee van de directie: het observeren van het gedrag een groep Gorilla’s – en daar aanbevelingen voor doen – en het opstellen van een verrijkingsplan.
Ik heb met veel plezier gewerkt in het opvangcentrum. Ik heb ontzettend veel geleerd van de lokale dierverzorgers en ben onder de indruk van hun kennis en kunde. Ik had mooie en goede gesprekken met hen maar ook bijvoorbeeld met de beveiligers van het vrijwilligershuis. Over hun leven, mijn leven, Kameroen en het LWC. De kans is groot dat ik nog een keertje terug ga, want het werk in een rescue center is nooit klaar! Dat zegt waarschijnlijk ook genoeg over met hoeveel plezier ik hier heb gewerkt.

Mieke April 2018

Working at the Limbe Wildlife center was an amazing experience. Although I was there only for one week and did not have worked with primates before, I could still make myself worthwhile for the center. In the morning by helping the keepers clean the enclosures (amazing to be so close to chimpanzees and gorilla’s so you can almost touch them) and in the afternoon by feeding the animals, helping in the gift shop or doing some maintenance work for the center. In between work it was just great to watch the animals. Don’t go there if you only want a cute photo of yourself with a monkey, this center believes in what’s best for the animals and cuddling is not part of that. You’ll learn a lot about primates and their behavior and it’s a nice way to get to know Cameroon and its local people.
After work I had a great time with the other volunteers. Limbe is a nice place to relax; for example you can visit the botanical gardens, the market or eating fish at the beach.