Vrijwilligerswerk ervaring Teun

Teun Juli 2017

Mijn naam is Teun van der Heijden, ik doe een MBO dierverzorging en wil later in een dierentuin werken. Ik ben op avontuur gegaan naar Kameroen om meer ervaring op te doen in de verzorging van wilde dieren en rehabilitatie projecten.

Als dierenverzorger houd je je vooral bezig met het voeren van de dieren en het schoonmaken van de verblijven. De eerste twee dagen waren dan ook erg interessant omdat je in de keuken mag helpen met het klaar maken van fruit voor de dieren. Daarna ga je alle afdelingen waaronder gorilla’s, baviaanachtigen en quarantaine. Je houd je dan bezig met het schoonmaken van de dierenverblijven en het voeren. Verder help je met het onderhouden van de verblijven en werk je in de souvenirshop.

Het slapen in het huis is me erg goed bevallen al was het soms te vergelijken met kamperen. Je kunt in de buurt best lekker dingen kopen om te eten. En met de huisgenoten ben ik regelmatig naar restaurantjes geweest waar je kip, vis en pizza kon eten.

Ook heb ik leuke tochten gemaakt. 2 dagen naar Mount Cameroun, die ik ernstig had onderschat. Maar de uitzichten maakte het meer dan waard. De tocht naar de mangrove was makkelijker te wandelen. Maar het water kwam net iets boven mijn laarzen.

Ik heb een enorm leuke en leerzame tijd gehad.

Terug