Vrijwilligerswerk ervaring Marell

Marell Maart 2018

Vorige week kwam ik terug uit Kameroen. Ik ben daar drie weken geweest om als vrijwilliger te werken in het Limbe Wildlife Centre. Wat een ervaring!

Op het vliegveld in Douala werd ik opgewacht door iemand van het LWC die mij naar het vrijwilligershuis in Limbe bracht. Eenmaal in het huis aangekomen heb ik kennis gemaakt met de andere vrijwilligers, welke ook in het huis verbleven. Er was meteen een klik, tijdens mijn verdere verblijf heb ik leuk contact gehad met mede-vrijwilligers. Zo gingen we na het werk vaak naar een bar / restaurant aan het strand, genieten van de zonsondergang en een koud biertje.

De dag nadat ik aankwam was ik vrij, ik kreeg een rondleiding door het centrum en er is iemand met me mee geweest om geld te wisselen en boodschappen te doen. De rest van de dag kon ik bijkomen van de reis. De dag erop kon het dan eindelijk beginnen, aan het werk in het centrum! De eerste paar dagen werk je in de keuken zodat je rustig kunt wennen aan het land, het temperatuurverschil enz. Werken in de keuken houdt in dat je het voedsel voor de dieren voorbereid: het snijden van onder andere papaya, mango en bananen. Na twee dagen kon ik doen waarvoor ik eigenlijk gekomen was namelijk werken met de dieren in de verschillende secties. Ik heb alle secties doorlopen; gorilla’s, chimpansees, guenons, papios en quarantaine. Je werkt altijd samen met een lokale verzorger. Het is hard werken maar er is ook tijd om elkaar te leren kennen en met elkaar te lachen. Bovendien is het natuurlijk fantastisch om zo dicht bij de dieren te zijn!

Iedere week ben je een dag vrij, waarop je zelf dingen kunt ondernemen. In de buurt zijn veel lokale marktjes, mooie stranden en een botanische tuin. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een mangrove tour of het beklimmen van Mount Cameroon.

Het is ook mogelijk om tijdens je verblijf een dag mee te gaan op schoolbezoek. Je loopt dan mee met een verzorger van het LWC die, naast zijn werk in het LWC, lesgeeft op basisscholen over wildlife en natuurbehoud. De kinderen zijn super enthousiast en willen graag nieuwe dingen leren! Het is zeker de moeite waard om een dag mee te gaan!

Al met al heb ik een fantastische tijd gehad in het Limbe Wildlife Centre, zowel met de lokale werknemers als met mede-vrijwilligers. Ik raad dan ook iedereen aan vrijwilligerswerk te doen in het LWC, want het is zeker een ervaring die je nooit meer vergeet!!

Terug