Vrijwilligerswerk ervaring Truus

In januari heb ik 2 weken vrijwilligerswerk gedaan in het Limbe Wildlife Centre (LWC). Dit was een gigantische ervaring voor mij. Goed voorbereid ging ik die kant op. Ik had namelijk thuis al een informatief gesprek gehad met iemand van World of Wildlife en een handboek via de mail gekregen. Hierin stond duidelijk wat ik kon verwachten daar, wat ik allemaal ter voorbereiding moest doen en contact gegevens van bijvoorbeeld de managers voor als ik vragen had. Dit was echt een hele uitgebreide en duidelijke handleiding.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld werd ik opgehaald door een taxichauffeur van het LWC, dus ook dat was goed geregeld. De eerste dag werd ik geholpen met het wisselen van geld, het kopen van een lokaal simkaartje en het maken van een gewaarmerkte kopie van mijn paspoort.
De eerste 2 dagen in het LWC liep ik mee in de keuken en hielp ik met het wassen en snijden van fruit en groentes en het klaarzetten van voedsel voor de verschillende secties.

Daarna werd ik elke dag ingedeeld bij een bepaalde sectie. s’ Ochtends hielp ik dan mee met het schoonmaken van verblijven. s’ Middags hielp ik mee met geven en maken van voer-verrijking. Eind van de middag werden de dieren weer gevoerd en moesten ze naar binnen. Het is absoluut niet het geval dat je hier 7-8 uur van de dag mee bezig bent. Dus in het begin moest ik hier wel aan wennen, mede omdat ik niet goed wist wat ik moest doen en er geen andere klusjes voor mij waren. Na een paar dagen had ik hier mijn draai wel in gevonden en uiteindelijk heb ik de laatste week uitgebreid de constructie werkers geholpen met het schilderen van verblijven. Ook erg leuk.

Mensen uit Kameroen kunnen in eerste instantie wat stug overkomen, maar in tweede instantie zijn ze erg hartelijk. Ik ben uiteindelijk uitgenodigd om bij mensen thuis mee te eten en uitgenodigd op een kraamvisite. Ook weer twee hele bijzondere en leuke ervaringen!
Het verblijf in het vrijwilligershuis was prima. Dat je daar met andere vrijwilligers, twee honden, een kat en twee kippen zit maakt het verblijf extra leuk. En na 10 minuten lopen ben je op het centrum, dus helemaal perfect.

Al met al was mijn verblijf daar een ervaring om nooit te vergeten. Het werk met de dieren is zo leuk en als je ziet wat voor verschrikkelijk goed werk ze doen kun je helemaal je hart verliezen daar. Twee weken zijn dan eigenlijk ook veel te kort. Ik hoop dat ik nog een keertje terug kan komen hier.

Terug