Vrijwilligerswerk ervaring Corinne

Ik ben 3 weken naar Limbe gegaan. Van 12 november tot 3 december 2018. Het was fantastisch, Ik heb bijna drie weken op de quarantaine afdeling gewerkt. Ik werd begeleid door Kili en Benson, twee fantastische mensen van wie ik heel veel heb geleerd. Ook was er een baby Genet kat die ik om de drie uur melk moest geven met een spuitje. En ik moest haar laten plassen en poepen. Dat laatste lukte mij niet helaas, maar gelukkig deed Kili dat voor mij. Op quarantaine zitten minder apen dan wanneer je op een apensoort werkt, maar voor mij was dat juist heel erg goed.

Chinoise een chimpansee van 5 jaar was mijn oogappel. Een fantastische leuke puber aap die de hele tijd op zoek is naar iets wat ze kan uithalen. Geweldig om te zien en te volgen en ook om te zien hoe Ghaa haar op voedt. Ghaa is een chimpansee die verlamd is aan zijn achterpoten, maar een schat van een aap. En je begrijpt het al, ik heb Chinoise via World of Wildlife geadopteerd. Ik kon het niet laten.

Maar ook de andere apen waren heel erg leuk, zoals Bobga, de babygorilla en Monday, een drill die elke dag insuline kreeg op een hele speciale manier. Helaas overleed Monday op mijn laatste werkdag. Iedere aap heeft iets wat hem of haar speciaal maakt.

s’ Ochtends was het hard werken om in de hitte, met veel kleren aan, alle hokken schoon te maken, maar daarna wordt het rustiger. Wel even wennen om 6 dagen in de week te werken.

Voor mij was het een super ervaring waar ik geen moment spijt van heb.
Kameroen is een prachtig land. De mensen zijn uitermate vriendelijk en ik heb me op geen enkel moment onveilig gevoeld. Ga als het kan zwemmen in de zee. De zee is fantastisch, warm en heel zacht water. En de stranden zijn prachtig. Ook de begeleiding voor vrijwilligers is erg goed. Het vrijwilligershuis is groot en mooi. En in 10 minuten loop je naar het centrum.

Mocht je nog twijfelen, ga gewoon en je zult zien dat je gaat genieten.

Terug