Stage ervaring Ruben

Ruben Augustus 2017

Ik begon mijn reis als een stagiair voor vier weken voor mijn opleiding dierverzorging MBO niveau 3. De voorbereidingen gingen vlotjes en voor ik het wist zat ik in het vliegtuig onderweg naar Douala.

Ik kwam daar in de avond aan en mocht de volgende ochtend uitslapen, maar dat was niet het geval. Door enthousiasme was ik al vroeg wakker en ging mee met de andere vrijwilligers naar het Wildlife Centre om te kijken hoe het daar was. Mij werd verteld dat ik mijn eerste dag vrij was, maar toen er gevraagd werd om te komen werken kon ik daar geen nee tegen zeggen. In het weekend scheen er nogal weinig personeel te zijn en dan is een extra handje wel van toepassing.

Ik begon mijn eerste twee dagen in de keuken en na die twee dagen sta je dan telkens twee dagen op een andere afdeling totdat je elke afdeling gezien hebt. Toen ik op elke afdeling gestaan had mocht ik kiezen welke afdeling ik het leukst vond. Ik twijfelde tussen de chimpansees en quarantaine, maar uiteindelijk koos ik voor de quarantaine. Daar stond ik dan het meest in mijn laatste twee weken. Door de tijd heen tijdens werk is het zo mooi om super dicht bij de primaten te komen. Dat is wel een van de hoogte punten die je naar mijn idee daar kunt bereiken. Ook de vaste verzorgers (personeel) zijn daar super aardig. Ik heb zelfs met een paar een biertje gedronken na werktijd.
Buiten het werk om gingen we vaak met de andere vrijwilligers en soms ook de managers van het park wat eten in een lokale eettent. Vaak bij een pizzahut of bij de marsbar, een restaurantje aan de zee. Ook heb ik in mijn vrije dagen veel dingen bezocht in Limbe of omgeving van Limbe. Ik heb stranden bezocht, een nationale bomentuin waar speciale bomen staan en ook heb ik de Mount Cameroon beklommen. Ik heb maar 1 dag de berg beklommen tot ongeveer de helft (2000m) maar als ik er nog een keer kom dan wil voor 3 dagen de berg op om de top te bereiken (4000m).

Kortom, er is gewoon te veel om op te noemen, te veel om te beleven en er was tijd te kort om alle te doen wat op mijn bucketlist stond. Ik ga graag nog een keer terug!!!

Terug