Chinoise (Chimpansee)

Chinoise, een vrouwelijke chimpansee werd in januari 2014 in gered door het Limbe Wildlife Centre. Ze werd op dat moment vastgehouden in een chinees restaurant in Douala, Bonapriso. Ze had een touw om haar lijfje en zat in een klein kooitje. De eigenaar gebruikte haar om de gasten te entertainen. Zij konden met haar op de foto. Toen de kleine chimpansee arriveerde in het opvangcentrum was ze erg zwak en bang voor mensen. Ook bleek chimpansee Chinoise, na een aantal grondige onderzoeken, een lever probleem te hebben. Dit werd waarschijnlijk veroorzaakt door de slechte voeding die ze gekregen had gedurende haar gevangenschap.

Rehabilitatie:
Na maanden van intensieve verzorging door de hoofdverzorger van de quarantaine, groeide langzaam haar vertrouwen. Nadat ze eenmaal sterk genoeg was, begon de introductie bij de baby chimpansee groep. Eerst begon de ontdekkingstocht door haar nieuwe omgeving en nadien werd er contact gelegd met haar nieuwe speelmaatjes. Chinoise paste zich makkelijk aan en begon zich steeds meer als een normale chimpansee te gedragen. Dit ook mede door de zorg en sturing van Ghaa, haar surrogaat vader binnen de chimpansee groep.

Chinoise is nu ongeveer 4 jaar oud en is volledig geïntegreerd in de groep. Ze is vrolijk, ondeugend, speelt graag met haar maatjes en houd van een beetje kattekwaad. Hopelijk is ze binnenkort klaar voor de volgende stap, namelijk de introductie in grote chimpansee groep.