Adjibolo (Western Lowland gorilla)

Naam: Adjibolo
Geboren in
: 2007
Diersoort: Gorilla
In Limbe Wildlife Centre sinds: december 2007

Hoi, ik ben Adjibolo. Ik ben een Gorilla en zit sinds december 2007 in het Limbe Wildlife Centre (LWC). Ik ben naar het LWC gebracht door Dhr Adjibolo, een werknemer van het Ministerie van Agriculture in Batouri. Hij redde mij van een jager die me probeerde te verkopen, ik was toen pas een half jaar oud. Toen ik in het LWC kwam was ik erg uitgedroogd en heel mager, ik moest dus eerst weer goed op gezondheid komen!

Omdat ik de jongste was werd ik geïntroduceerd aan Abby (toen ook nog een jong vrouwtje). Abby werd mijn adoptiemoeder. Toen dit goed ging, mocht ik de rest van de groep (Arno, een jong mannetje en Tinu, een volwassen vrouwtje) ontmoeten.

Tot op heden is mijn gezondheid nog steeds fragiel, dit zie je wel vaker bij jonge weesaapjes die gehouden zijn onder zeer slechte en barre omstandigheden. We moeten vechten om te herstellen en een goede fysieke conditie te krijgen. Dit kan jaren duren en soms blijft dit zo voor de rest van ons leven.

Nadat ik een aantal jaren in de groep van Arno heb gezeten ben ik overgeplaatst naar de groep van Benito. Nu leef ik samen met Benito (een zilverrug) en Jumbo, een volwassen vrouwtje. Ik heb het super goed naar mijn zin en zit hier helemaal op mijn plek. Het haar op mijn rug groeit eindelijk terug en ik ben zelfs al een paar kilo aangekomen. Ik hou er van om te spelen met Jumbo en ben erg close met Benito. Ondanks dat het nu erg goed met me gaat blijft mijn gezondheid fragiel, daarom word ik elke dag geobserveerd door de verzorgers.