Lolo (Chimpansee)

Lolo arriveerde in het Limbe Wildlife Centre in mei 2011. Ze was pas 6 maanden oud, had een heel erg slechte gezondheid en een open, geïnfecteerde schotwond. Ze werd binnengebracht door het MINFOF en het LAGA, nadat zij waren geïnformeerd door een hotel eigenaar in Kribi. Een stroper had geprobeerd om Lolo aan hem te verkopen, nadat hij haar moeder had neergeschoten.

Rehabilitatie:
Doordat Lolo zo zwak was bij aankomst in het opvangcentrum, werd gelijk alles in het werk gesteld door het team van dierenartsen en de verzorgers van de quarantaine, om haar zo snel mogelijk weer aan te laten sterken. Door middel van goede voeding en de nodige medische behandelingen, knapte ze goed op.
Nadat ze sterker was geworden, werd ze geïntroduceerd in de baby chimpansee groep. In het begin werd ze onder haar hoede genomen door Ghaa, de adoptie vader van de groep. Hij beschermde haar tegen de andere chimpansees en corrigeerde haar als het nodig was. Uiteindelijk was ze prima in staat om binnen de groep te functioneren.

Lolo is opgegroeid tot een energieke, ondernemende en ondeugende chimpansee. Ze kan prima overweg met de andere chimpansees en is nu groot genoeg om opgenomen te worden in de volwassen chimpansee groep.

Adopteer Lolo