Sumbu (Guenon)

Sumbu (Cercopitheus Mona) is een jonge vrouwtjes mona monkey. Zij werd in februari 2016 opgevangen in het Limbe Wildlife Centre. Ze was toen ongeveer 2,5 maand oud. Ze kwam van een dorp genaamd Bussumbu.
Bij aankomst was ze erg uitgedroogd, mager en had ze kleine wondjes op haar staart. Ze werd in quarantaine geplaatst. Hier onderging ze meerdere gezondheidscontroles en kreeg ze goede zorg en een uitgebalanceerd dieet om te zorgen dat haar lichamelijke conditie verbeterde. De eerste dagen van een rehabilitatie zijn altijd kritiek en bepalen voor een groot deel hoe de toekomst verder gaat verlopen.

Rehabilitatie:
Nadat ze aangesterkt was, werd er gestart met het rehabilitatie proces. Gedurende de eerste stap van de gedragsrehabilitatie, gaan de ervaren verzorgers van de quarantaine, twee of drie keer per dag bij haar in het verblijf. Dit wordt gedaan om haar nieuwsgierigheid te prikkelen en om haar speel– en natuurlijk gedrag te stimuleren en ontwikkelen.
Bij voldoende vooruitgang word dit contact langzaam weer verminderd.

Sumbu is daarna geplaatst bij Aggie. Zij is de surrogaat moeder. Dan wordt gestart met het tweede deel van de rehabilitatie, namelijk de sociale rehabilitatie. Uiteindelijk is Akaro ook nog toegevoegd aan dit groepje. Sumbu en Akaro zijn niet alleen goede speelmaatjes, maar ook onafscheidelijk. Ze stimuleren elkaar om natuurlijk apen gedrag te ontwikkelen en Aggie stuurt ze daar waar nodig is bij.

Adopteer Sumbu