Mayos (Chimpansee)

Mayos werd in mei 2008 binnengebracht in het Limbe Wildlife Centre. Ze was toen slechts 5 maanden oud.
Haar moeder en de rest van de familie waren afgeslacht voor het vlees en Mayos zou in eerste instantie verkocht worden om gehouden te worden als huisdier.

Mayos was redelijk gezond toen ze werd binnengebracht maar had wel, door haar jonge leeftijd, de constante verzorging en aandacht nodig die ze normaal gesproken van haar moeder zou krijgen. Om dit te kunnen bewerkstelligen werd ze 24/7 door een van de ervaren verzorgers verzorgd. Dag en nacht was er iemand bij haar, zoals ook haar moeder in het wild zou doen. Toen ze uiteindelijk oud genoeg was om overgeplaatst te worden naar de baby chimpansee groep werd dit langzaam afgebouwd. Dit om haar te laten wennen aan een leven zonder constant menselijk contact.

Rehabilitatie:
Nadat Mayos was geïntroduceerd in het baby chimpansee groep, kwam gelijk naar voren wat voor sterke persoonlijkheid ze had. Ondanks dat ze samen zat met een groepje baldadige & zeer speelse mannetjes chimpansees, liet ze niet met zich sollen. Ze was altijd onderdeel van hun spelletjes en kon net zo hard mee dollen en gek doen. Mede hierdoor leerde ze al vrij snel wat normaal chimpansee gedrag inhield. Dit is zeer belangrijk om uiteindelijk te kunnen leven in de hiërarchie binnen de chimpansee groep.

Na de toevoeging van meerdere baby chimpansees, ontpopte Mayos zich als een echt voorbeeld. Ze was zorgzaam en lief. Tijdlang heeft ze onder andere Lolo gedragen en volledig voor haar gezorgd. Mayos was nog steeds erg speels maar kon ook rustig in een hoekje zichzelf vermaken met takken en bladeren.

Een aantal maanden geleden is Mayos, samen met Lolo & Madame, verhuist naar de grote groep. De rehabilitatie heeft lang geduurd omdat de groep groot is en ze toch een plekje moeten zien te veroveren in de hiërarchie. Maar uiteindelijk lijkt het erop dat Mayos haar plekje heeft gevonden en kan genieten van alles wat er gebeurt in de groep!