Adjibolo (Western Lowland gorilla)

Dhr Adjibolo, een werknemer van het Ministerie van Agriculture in Batouri, redde een baby gorilla van een jager die haar probeerde te verkopen. In December 2007, werd Adjibolo (Gorilla, gorilla, gorilla) naar het Limbe Wildlife Centre gebracht door deze man. Ze was toen ongeveer 6 maanden oud. Op dat moment was ze erg uitgedroogd en zeer mager. De eerste prioriteit was dus ook haar gezondheid.

Rehabilitatie:
Omdat ze de jongste was, werd Adjibolo geïntroduceerd aan Abby, ook nog een jong vrouwtje. Abby werd haar surrogaat moeder. Hierna kwam de introductie met de rest van de groep, Arno (een jong mannetje) en Tinu ( een volwassen vrouwtje). Adjibolo heeft een fragiele gezondheid. Dit zie je vaker als jonge weesaapjes gehouden zijn onder zeer slechte en barre omstandigheden. Ze vechten om te herstellen en een goede fysieke conditie te krijgen. Dit kan jaren duren en soms blijft dit zo voor de rest van hun leven.

Na een aantal jaren in de groep van Arno gezeten te hebben, is Adjibolo overgeplaatst naar de groep van Benito. Nu leeft ze samen met Benito ( een zilverrug) en Jumbo, een volwassen vrouwtje. Vanaf het begin heeft ze het super goed naar haar zin. Ze zit helemaal op haar plek. Haar haar groeit terug en ze is al een aantal kilo aangekomen. Ze speelt veel met Jumbo en is erg close met Benito. Ondanks dat het erg goed met haar gaat, blijft ze een fragiele gezondheid houden, waardoor het erg belangrijk is om haar elke dag te blijven observeren.

Adopteer Adjibolo